Dit is het meest populaire bijbelvers van 2017

YouVersion: "Deze bijbeltekst heeft mensen veel troost geboden"

Hoewel 2017 nog niet helemaal voorbij is, kunnen we nu al terugkijken op een bewogen jaar.

We hebben een nieuwe controversiële Amerikaanse president, terroristische aanslagen waren er in Istanbul, Londen, Sint-Petersburg, Stockholm en in Barcelona. Natuurgeweld was er met orkaan Irma die grote schade aanrichtte op Sint Maarten en Sint Eustatius. Rellen waren er in Catalonië na het referendum over een mogelijke onafhankelijkheid. Het vluchtelingenprobleem is verre van opgelost en een kernoorlog tussen Amerika en Noord-Korea staat op punt van uitbreken.

Te midden van alle onrust, gevaar en verdriet staat God. Volgens YouVersion is er één specifiek Bijbelvers dat mensen dit jaar veel troost heeft geboden en dat is Jozua 1:9.

Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij. “

Deze Bijbeltekst is volgens de populaire bijbelapp wereldwijd het meest gemarkeerde en gedeelde vers van het jaar.

Bron van kacht
“We geloven dat de Bijbel een bron van kracht is. Het bemoedigt ons dan ook om te zien dat dit jaar zoveel mensen hoop hebben geput uit Gods woord” aldus de Innovation pastor Bobby Gruenewald van de Amerikaanse Life Church. De gratis bijbel-app YouVersion telt momenteel wereldwijd ruim 298 miljoen gebruikers. In de app zijn 1588 verschillende bijbelversies te vinden in 1134 talen.

Nieuwe Bijbel Vertaling
In de online versie van de NBV zijn de meestgezochte teksten 1 Korinthiërs 13 (over de liefde), Genesis 1 (over de schepping) en Mattheus 5 (de bergrede). Psalm 91 over het vinden van troost staat op de vierde plek. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons