Dit is de meest gelezen online bijbeltekst van 2017

'Mensen ervaren dat de Bijbel je op het spoor zet van liefde, vrede en wijsheid'

Liefde, licht en genade: dat waren de zoektermen waar bijbellezers in 2017 het meest naar zochten op de website debijbel.nl. De meest gelezen bijbeltekst was psalm 23.

Naast liefde, licht en genade werd er afgelopen jaar ook veel gezocht op de woorden vrede, wijsheid en hoop. Ook waren afgelopen jaar de bijbelleesroosters populair. Ongeveer 45.000 mensen volgden dit jaar zo’n leesplan. Vooral in de 40-dagentijd en tijdens Advent werden de leesroosters veel gebruikt.

Maar de tekst die het meest door internetbijbellezers werd gevonden, kwam uit psalm 23: ‘De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets’, is de eerste tekst van dit Bijbelse lied. Het Psalmenboek was sowieso een van de meest gelezen boeken in de digitale bijbel.

Dichtbij

‘Dit laat zien waarom mensen de Bijbel lezen’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Ze zoeken daar verbintenis met de God die ons leven draagt. Ze ervaren dat de Bijbel mensen op het spoor zet van liefde, vrede en wijsheid. Dít is waarom wij als bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij brengen.’

Het programma EO Live hield dit jaar een wedstrijd welke christelijke artiest de mooiste cover zong van de psalm. Onder meer Anne-Mar Zwart, Elise Mannah en Christiaan Verwoerd deden mee. Op 23 december wordt tijdens de uitzending bekend gemaakt wie de winnaar is.

Ook zangeres Elise Mannah deed mee aan de wedstrijd.

Bekijk hier de rest van de genomineerden hier terug.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons