De Top 2000 in de Biblebelt

Hoe stemmen christenen?

Vanaf vandaag kan heel Nederland genieten van de Top 2000 op NPO Radio 2. Zoals elk jaar, wordt de volgorde van de nummers op deze lijst bepaald door de luisteraars. Visie zocht uit of muziekliefhebbers in de Biblebelt andere voorkeuren hebben dat in de rest van ons land. 

“Ik wilde weleens weten of christelijk Nederland anders stemt dan de rest van het land,” zegt Henk van Steeg, die op NPO Radio 2 wekelijks Thank God It’s Sunday presenteert. Voor Visie mocht Henk exclusief een blik werpen op de stemlijstjes van de Biblebelt, en wat blijkt? “Als je naar de top tien van dit jaar kijkt, lijkt die sterk op de top tien van de rest van ons land. Maar als je verder in de stemlijstjes snuffelt, zijn er een heel aantal platen waarop op de Biblebelt duidelijk vaker gestemd wordt. Wat die platen gemeen hebben, is de hoop die erin doorklinkt.”

Favoriete platen uit de Biblebelt
• Coldplay – Fix You
• Daniel Lohues – Prachtig Mooie Dag
• Chi Coltrane – Go Like Elijah
• De Kast – In Nije Dei (live)

Top 2000
Maandag 25 december, 9.00 uur – zondag 31 december, 0.00 uur, NPO Radio 2

Op de foto: 'In Nije Dei' van De Kast gooit hoge ogen in de Biblebelt. 
Beeld: ANP Kippa/Robert Vos 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons