Crossmedia-stage bij Visie

De laatste halte van je studie journalistiek

in Mediatips

Wil je stage lopen bij een bekend christelijke mediamerk dat crossmediaal actief is? Onze deur staat wijd open voor journalistiek talent! Visie is een uitstekende plek om je volledig op je specialisatie te storten of je crossmedia-skills in de breedte aan te scherpen voor je de arbeidsmarkt betreedt. In beide gevallen staan onze specialisten voor je klaar. Net als de koffie.

Visie helpt haar lezers hoopvol te leven en geloven. We brengen hoopvolle en persoonlijke verhalen, verdiepende geloofsthema’s, christelijk nieuws en actuele mediatips. Dit doen we met onze wekelijkse magazine en elke dag met online media. Ook organiseren we regelmatig events voor onze lezers en volgers en produceren we onze eigen videocontent.

Keuzemenu voor stages

We hebben een uitgebreide menukaart aan werkzaamheden voor stagiaires. Welke het beste bij jouw stage en wensen passen, bespreken we graag met je. Bij Visie kun je kiezen uit onderstaande specialismen, waarbij onze specialisten je helpen hier nog beter in te worden:

 • Je schrijft wekelijks mee aan ons magazine en bent verantwoordelijk voor je vaste rubrieken hierin.
 • Je doet uitgebreid research voor artikelen, neemt interviews af en schrijft verhalen, die zowel offline als online geplaatst worden.
 • Je volgt het nieuws op de voet en bekijkt wat relevant is voor Visie, om het direct te verwerken in verhalen voor onze online platforms.
 • Je draait mee in het social media-team en bent verantwoordelijk voor berichten en interactie met volgers.
 • Je bruist van de ideeën en valt je begeleider of eindredacteur hier continu mee lastig. Je schrikt er niet van terug als je groen licht krijgt om het uit te werken tot een concreet product.
 • Je hebt oog voor fotografie en originele ideeën voor de beelden bij verhalen. Je helpt de beeldredactie met de beeldkeuze en briefing van fotografen en illustratoren.
 • Je neemt deel aan verschillende redactievergaderingen.
 • Je steekt je vinger gerust op als er iets uitgezocht of geregeld moet worden.
 • Je helpt mee met het organiseren van onze events en bent een goede gastheer of vrouw.
 • Je maakt als cameraman opnames bij EO-producties, evenementen en activiteiten die binnen christelijk Nederland plaatsvinden, met een high-tech EO-camera of gewoon je smartphone.
 • Je verricht voor-, her- en eindmontages in het montageprogramma FCP X van bestaand en eigen gedraaid materiaal.

De ideale student

We zijn op zoek naar derde of vierdejaars journalistiekstudenten die zelfstandig werken en hun nek durven uit te steken. Je bent thuis in het christelijke geloof. Je zet je tanden graag in verhalen. Niemand hoeft je de basisbeginselen van goede journalistiek uit te leggen. Het nieuws in de wereld volg je op de voet en je kent de kerkelijke kaart. Als student heb je een frisse blik op ons mediamerk, wat we heel graag merken voordat je je eindverslag inlevert.

Waarom stage lopen bij de EO?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, magazines en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De EO wil een bijdrage leveren aan de pluriformiteit binnen het publieke bestel door verhalen te vertellen over God en over het volgen van Jezus. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers. Wil je tijdens je stage ook eens bij een andere afdeling over de schutting kijken, vertel het ons dan gerust.

Stageperiode

Het gaat om een fulltime stage voor drie tot vijf maanden vanaf februari 2018. In overleg zijn andere data eventueel mogelijk.

Stagevergoeding

€250,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een korte sollicitatiebrief en je CV zo snel mogelijk naar eindredacteur Maarten Vermeulen via stages@eo.nl. Heb je nog vragen? Stuur dan ook gerust een mail.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons