800.000 handtekeningen als hart onder de riem

Christenen wereldwijd ondertekenen petitie als steun voor minderheden in Irak en Syrië

Maar liefst 800.000 handtekeningen kunnen Middle East Concern en Open Doors overhandigen aan de Verenigde Naties op 11 en 12 december. Christenen vanuit de hele wereld ondertekenden een petitie waarin wereldleiders worden opgeroepen oog te hebben voor minderheden in Syrië en Irak.

De petitie ‘Hoop voor het Midden Oosten’ is bedoeld als een steun in de rug voor christenen en andere minderheden die nu weer terugkeren naar hun huizen. Met name in Syrië en Irak hebben christenen veel vervolging meegemaakt door IS. Nu IS weggetrokken is keren ze terug naar hun dorpen en huizen, maar daar blijkt weinig van over, schrijft Open Doors op hun website.

Hoopvolle toekomst

De regering van Trump en de Verenigde Naties worden door de petitie opgeroepen een actieve rol te spelen zodat christenen en andere minderheden een hoop en een toekomst hebben in Irak en Syrië. Daarin zijn drie punten belangrijk volgens de opstellers van de petitie: recht op gelijkwaardig burgerschap, menswaardige leefomstandigheden en betrokkenheid bij het opbouwen van de maatschappij.

Zo’n 800.000 mensen uit 142 verschillende landen ondertekenden de petitie.

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons