5 favoriete Bijbelteksten van Andries Knevel

'Geloof en twijfel horen bij elkaar'

Wat zijn dierbare Bijbelteksten van Andries Knevel? In een groot interview in het Algemeen Dagblad van 30 december 2017 noemt hij desgevraagd een lijstje met vijf teksten, “om er een paar te noemen”.

In het interview blikt Andries terug op 2017, het jaar van herstel na zijn ziekte. Eind 2016 werd hij ernstig ziek door een legionellabesmetting. Hoewel Knevel in november 2017 met pensioen ging, maakt hij sindsdien nog twee dagen in de week programma’s voor de EO. Hij is dankbaar voor het herstel dat God heeft gegeven, maar moet zijn energie nog goed doseren: “Ik ondervind nog elke dag dat ik ziek ben geweest. Af en toe ben ik opeens extreem moe, dan kan ik niets meer. Dan word ik kortademig, verslappen mijn spieren. Dat overvalt me echt.”

Verlangen naar God
De teksten die Andries vervolgens noemt als favoriet, geven een mooi beeld van zijn geloof in God. Hij vertelt aan het AD: “Psalm 42 gaat echt over het geestelijk leven, waar een diep verlangen is naar God. Waarin de dichter ineens God kwijt is, Hem zoekt, weer ervaart en hij aan het slot van de psalm God toch weer kwijt is.”

Psalm 42 gaat echt over het geestelijk leven

Vijf favoriete Bijbelteksten van Andries:

Psalm 42:6 ‘Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je hoop op God, eens zal ik hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt.’

Filippenzen 2:6-8 ‘Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis.’

Psalm 40:11 ‘Ik zwijg niet over uw goedheid, maar getuig van uw trouw en hulp. In de kring van het volk verheel ik niet hoe liefdevol, hoe trouw u bent.’

Psalm 100:5  ‘De Heer is goed, zijn liefde duurt eeuwig, zijn trouw van geslacht op geslacht.’

Romeinen 5:8  ‘Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.’

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons