Welke games speelt jouw kind?

Nieuwe website informeert ouders over games

Vind je het lastig om zicht te houden op het game-gedrag van je (klein)kind? Game-platform GamersNet.nl lanceerde deze week de website Watspeeltmijnkind.nl. Een website met informatie over games, voor mensen die niet thuis zijn in die wereld. Erg handig om betrokken en up to date te blijven.

Bijna alle kinderen (90%) op de basisschool gamen weleens. Op de middelbare school wordt dat met bijna 70% iets minder. Peter Bouwman, eigenaar van GamersNet, merkt regelmatig dat ouders weinig weten over deze hobby en zich zorgen maken. “Ik krijg veel vragen van ouders over kinderen en gamen. Met deze nieuwe website wil ik een onafhankelijk platform bieden met informatie en handvatten.” Daarmee speelt Bouwman in op het advies van het Trimbos Instituut, dat ouders motiveert zich goed te verdiepen in het game-gedrag van hun kinderen. Niet alleen om bij te kunnen sturen, ook om overbezorgdheid te voorkomen. Want er valt samen veel plezier te beleven aan gamen.

Dit helpt ouders echt om een goed beeld te krijgen van een game

Eerlijk verhaal

De liefde van Bouwman en zijn team voor computerspellen is goed te merken op Watspeeltmijnkind.nl. Ook zijn ze eerlijk over de gevaren. De games worden helder en bondig beschreven. Zo leer je meer over het verhaal achter de game, de voor- en de nadelen. Neem het controversiële Grand Theft Auto V of het schietspel PlayerUnknown's Battleground. De redactie windt er geen doekjes om wat je concreet mag verwachten aan grof geweld, taalgebruik, seks, alcohol en drugs. Het siert deze game-fanaten dat ze hun kennis gebruiken om eerlijke voorlichting te geven. Dit helpt ouders echt om een goed beeld te krijgen van een game en erover in gesprek te gaan met hun kinderen.

Vragen is beter dan opzoeken

Wat de website naast de ruim tweehonderd game-beschrijvingen aanbiedt, is leuk, maar minder relevant. Zo helpt de game-zoeker je een passende game te vinden voor een kind. Handig met de feestdagen voor de deur, al is overleg met kindlief misschien beter. Verder zijn er achtergrondartikelen te vinden en is er een uitgebreid woordenboek met game-termen. Wie z’n kind raadselachtige woorden hoort gebruiken, kan dit woordenboek raadplegen. Maar als je toch het gesprek zoekt met je kind over zijn of haar hobby, lijkt het me beter dit gewoon aan hem of haar te vragen.

Geschreven door:

Willem Bikker

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons