Vanavond in 'De Tafel van Tijs':

Is het Sinterklaasbestand belachelijk? En: zorgen om islamitische jongeren

in Mediatips

Vanavond om 21.10 uur is er een nieuwe aflevering van De Tafel van Tijs. Met deze keer aandacht voor euthanasie bij psychiatrische patiënten, de (on)zin van het Sinterklaasbestand en de verruiming van het kinderpardon.

Steeds meer islamitische jongeren kiezen voor de orthodoxe islam. Ze keren zich daarmee van de samenleving af en dat is zorgwekkend, vindt GroenLinks-kamerlid Zihni Özdil. Hij vindt dat de jongeren worden geïndoctrineerd.

En: psychiatrische patiënten krijgen te makkelijk euthanasie en daardoor vallen er onnodig doden. Dat stelt psychiater Esther van Fenema, die een handtekeningenactie is begonnen.

Sinterklaasbestand

Heeft u het gelezen? Het Algemeen Dagblad en bekende Nederlanders als Mark Rutte en Bram van der Vlugt roepen op tot een ‘Sinterklaasbestand’. Zolang de Sint in het land is, zouden we de discussie over Zwarte Piet moeten stilleggen. Joram van Klaveren, voormalig kamerlid en lid van het panel van de Tafel van Tijs, vindt het een belachelijke oproep.

Kinderpardon

Tot slot: het kinderpardon moet verruimd worden, want het is een schandaal dat we kinderen uitzetten naar voor hen vreemde landen. Dat vindt theoloog en activist Rikko Voorberg (tevens panellid bij De Tafel van Tijs). Hij is deze week een nieuwe actie begonnen.

De Tafel van Tijs, donderdagavond 23 november, 21.10 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons