Vanavond een nieuwe aflevering van ‘De Tafel van Tijs’:

Activiste breekt met taboe over abortus, en hoe zit het met de kloof tussen de Randstad en de provincie?

in Mediatips

Vanavond om 21.10 begint een nieuwe uitzending van De Tafel van Tijs. Met daarin: moet Europa een deal sluiten met Afrikaanse landen om migratie in te perken? Verder vertelt activiste Anne Fleur Dekker waarom zij het taboe rond abortus wil doorbreken, en discussieert het panel over de kloof tussen de Randstad en de provincie.

Iedere dag kiezen meer Afrikaanse vluchtelingen ervoor de reis naar Europa te wagen. Het is de vraag hoe al die mensen opgevangen moeten worden. Wat zou er gebeuren als Europa een deal sluit met Afrikaanse landen om migratie in te perken? Daarover praten Kamerleden Bram van Ojik (GroenLinks) en Joël Voordewind (ChristenUnie).

Abortus

Dan: het taboe rond abortus is in Nederland zo groot, dat vrouwen te bang zijn om erover te praten. Daar moet verandering in komen, vindt activiste Anne Fleur Dekker. Zij legt vanavond uit hoe het taboe doorbroken moet worden. En zij is niet de enige: ook Arthur Alderliesten van de VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) schuift vanavond aan om erover te praten

Kloof

Je hebt stadsmensen, en plattelandsmensen. Maar het leven in een klein dorp verschilt nogal van dat in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Is er sprake van een kloof? En als die bestaat, is dat dan een probleem? Dat bespreekt het panel met zorgbestuurder Anne Westerduin en hoogleraar Rik Torfs. 

De Tafel van Tijs, donderdagavond 30 november, 21.20, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons