Valse Koreaanse Bijbel-app verspreidt virus

'Deze ontwikkeling gaat door'

Het Noord-Koreaanse regime verspreidt malware via een Bijbel-app om hulp aan vluchtelingen te ondermijnen.

Via een Koreaanse Bijbel-app verspreidt de aan het Noord-Koreaanse regime verbonden ‘Lazarusgroep’ een computervirus. Het doel is hoogstwaarschijnlijk om hulp aan Noord-Koreaanse vluchtelingen te onder­mijnen, schrijft het Nederlands Dagblad

De onveilige Bijbel-app lijkt sprekend op die van GODpeople (zie foto), een Zuid-Koreaanse organisatie die vluchtelingen uit Noord-Korea ondersteunt. Het is "vrijwel zeker" dat deze organisatie doelwit van de aanval was, stelt McAfee-woordvoerder Christiaan Beek in de krant. "Die kwaadaardige app is als het ware een achterdeur om bij gebruikers van mobiele telefoons en tablets schade aan te richten."

Hoewel de schade beperkt is, denkt Beek dat de toon gezet is. “Deze ontwikkeling gaat door.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons