Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Tslil Goldman: 'God gebruikt mij om te getuigen van Jezus'

De auditie van zangeres Tslil Goldman maakte grote indruk op de jury van het Israëlische tv-programma Hakochav Haba (De Volgende Ster). Voor de 22-jarige Tslil draait haar deelname niet om winnen, maar om getuigen van Jezus. Juist op de Israëlische televisie. 

Mooie auditie

Als ze spreekt, heeft de jonge zangeres een lieflijke stem, maar als ze gaat zingen, staat de jury versteld van haar stemgeluid. “Dit is een van de mooiste dingen waar we tijdens deze audities naar geluisterd hebben,” zegt een van de juryleden zelfs. “Alles aan jou is anders, en daar houden we van,” voegt een ander toe.

Getuigenis

Voorafgaand aan de live-auditie praten Tslil en haar familie in de studio. Tslil komt uit een gezin met dertien kinderen en heeft de meeste van haar broers en zussen meegenomen, tot verbazing van de presentatoren. Als de presentatrice vraagt wat het betekent om Messiaans-joods te zijn legt de vader van het gezin kernachtig uit dat ze in de Tenach geloven, maar ook dat de langverwachte Messias reeds gekomen is: Jezus uit het Nieuwe Testament.

'God gebruikt mij'

In een interview met MessiahMandate.org vertelt Tslil hoe ze twijfelde over haar deelname aan het programma, maar nu ziet hoe God haar gebruikt. Zo had ze een anderhalf uur durend gesprek over Jezus met de vrouw die haar belde voor het voorgesprek voor de show. Na de uitzending is Tslil door veel mensen benaderd over haar geloof. Voor Tslil draait haar deelname dan ook niet om winnen, maar om het getuigen van Jezus.

Bekijk hier het interview en de auditie (Engels ondertiteld):

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons