Kinga Bán en Damascus maken indrukwekkend nummer

Wat blijft er over als alles instort?

in Mediatips

Hiphopformatie Damascus en Kinga Bán hebben een aangrijpende single en video gemaakt. Het nummer Het Licht gaat over het wegvallen van alle zekerheden. Wat houd je dan nog over?

De hiphopformatie werkte al eerder succesvol samen met Kinga Bán, dus mailden ze haar nog eens. “We ontvingen vervolgens een uitgebreide voice-memo van haar,” vertelt MaddoC, een van de rappers van Damascus. “Ze omschreef een beeld dat ze doorkreeg van een vriend: een stad met hoge gebouwen. Die gebouwen stelden zekerheden als familie, werk en gezondheid voor.”

Hij vervolgt: “Met veel geraas en stof zag je de torens één voor één instorten. Dan wordt het stil en uiteindelijk komt de zon door de stofwolk heen. Wat blijft er dan over? We zijn gaan schrijven en hebben onze eigen levens gespiegeld aan dit scenario.”

Het resultaat? Een indrukwekkend nummer en gegarandeerd kippenvel.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons