Kerk in Actie lanceert nieuwe website

Platform wil koren helpen hun concerten te promoten

in Mediatips

Kerk in actie heeft een nieuwe website gelanceerd: Korenindekerk.nl. Op deze website kunnen lokale kerken samenzangavonden, koorconcerten en klassieke en instrumentale concerten aanbieden.

Het nieuwe platform is een doorvertaling van Zingenindekerk.nl, waar vooral gospelconcerten, theatervoorstellingen en kinderconcerten worden aangeboden. “De doelgroep van Korenindekerk.nl is wat specifieker. Daarmee richten we ons op samenzang, licht-klassieke muziek en koorzang,” vertelt Rob van Ooijen namens Kerk in Actie.

Geen online tickets

“Het aanbieden van online tickets is vaak een brug te ver, waardoor dat nog op de oude manier gebeurt. Door het platform van Zingenindekerk uit te breiden, kunnen we deze lokale kerken en koren helpen om mensen te bereiken," aldus Van Ooijen. "Daarnaast zijn concerten zeer geschikt om missionaire activiteiten aan te verbinden. En tijdens de concerten is er aandacht voor Kerk in Actie.”

Dat blijkt een succes. Het platform heeft al ruim 100.000 bezoekers verwelkomd, en voor Kerk in Actie leverde dat al meer dan een half miljoen euro collecte-opbrengst op voor de diaconale projecten. Van Korenindekerk.nl wordt op dat vlak ook veel verwacht. “We zijn begonnen vanwege de behoefte van kerken en artiesten om een platform te hebben. In eerste instantie wilden we Kerk in Actie onder de aandacht brengen, maar het heeft ook een missionaire kant gekregen. Kerken kunnen dit soort concerten gebruiken om missionair te zijn, doordat er mensen komen die normaal nooit naar de kerk gaan.”

Meer informatie is te vinden op: www.korenindekerk.nl of www.zingenindekerk.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons