Kamer neemt motie aan tegen anti-Israëlsentiment

‘VN-organisaties als UNESCO en Mensenrechtenraad zijn zeer partijdig’

in Christelijk Nieuws

De Nederlandse regering moet actief stelling nemen tegen het anti-Israëlsentiment bij VN-organisaties. Kamerleden Kees van der Staaij (SGP), Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV) dienden hierover een motie in, die met een ruime meerderheid werd aangenomen.

Verschillende VN-organisaties als UNESCO en de Mensenrechtenraad zijn volgens de indienende partijen zeer partijdig inzake de Israëlisch-Palestijnse kwestie. Zo stelde UNESCO eerder dit jaar dat de Tempelberg alleen voor moslims een heilige plek is. Voor veel joden en christenen was dit een klap in het gezicht. Daarnaast zou de Mensenrechtenraad haar geloofwaardigheid zijn verloren, nu Saoedi-Arabië daar lid van is geworden.

Met een ruime meerderheid werd de motie aangenomen: naast de indienende partijen SGP, PVV en FvD stemden ook CDA, 50PLUS, D66, VVD en de ChristenUnie voor de motie.

SGP-leider Kees van der Staaij is blij met de aangenomen motie. “Dit is een mooi begin van het nieuwe kabinet. Organisaties in VN-verband moeten onpartijdig zijn, zeker in de zeer gevoelige kwesties in het Midden-Oosten. Elk land heeft recht op een eerlijke behandeling; Israël dus ook,” zo schrijft de SGP op haar website.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons