'Het wordt tijd om seks en 'houden van' weer te koppelen'

Nieuw seizoen 'De Tafel van Tijs'

in Mediatips

Tijs van den Brink begint de nieuwe reeks van zijn live-opinieprogramma De Tafel van Tijs met psychiater Bram Bakker als gast. Bewijst de discussie over #MeToo dat de seksuele revolutie is doorgeslagen? En zijn seks en liefde de afgelopen jaren te veel losgekoppeld? Bram Bakker betoogt dat het tijd wordt om seks en ‘houden van’ weer bij elkaar te brengen.

Presentator Tijs van den Brink kijkt uit naar deze nieuwe reeks uitzendingen: “Leuk! We gaan weer goede christelijke opiniegesprekken voeren. De basis is dat we iets willen toevoegen aan een bestaand onderwerp. Bij de #metoo-discussie bijvoorbeeld, praten we over de vraag of het zou kunnen helpen om seks en liefde weer aan elkaar te koppelen. Die invalshoek heb ik nog nauwelijks gezien de afgelopen weken.” 

Panelleden

Elke aflevering zijn er twee panelleden te gast die een onderwerp inbrengen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma’s. Naast de terugkerende panelleden Anne Westerduin, Rik Torfs en Sjirk Kuijper zijn dat dit seizoen Mei Li Vos, Joram van Klaveren en Rikko Voorberg. De panelleden van donderdag 9 november zijn Rik Torfs en Anne Westerduin.
Anne Westerduin (1971) was directeur bij Uitgeversgroep Royal Jongbloed en is nu bestuurder bij stichting Sprank, die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht. 
ik Torfs (1956) is rector en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij is voormalig politicus en in België bekend als mediapersoonlijkheid. 

De Tafel van Tijs, vanaf donderdag 9 november 2017 om 21.10 uur op NPO2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons