Henk van Steeg viert 10 jaar op NPO Radio 2

Presentator verrast door collega's

in Christelijk Nieuws

Zijn warme stemgeluid is al tien jaar lang te horen op NPO Radio 2. Hij begon bij het programma 2 in de Foyer en drong later zelfs door tot de ‘Champions League van de Radio’ met de Top 2000. Gisteren stond NPO Radio 2 uitgebreid stil bij een decennium Henk van Steeg.

In zijn show Thank God It’s Sunday werd Henk verrast. “Iedere radiomaker is in meer of mindere mate een controlfreak. Het liefst sta je zelf aan het stuur. Ik werd echt ongemakkelijk van deze verrassing, dat zagen mensen ook aan me. Maar Martine, de producer, heeft echt hele toffe dingen geregeld.”

Zo ging de sidekick van Henk op bezoek bij Arie Boomsma, met wie Henk zijn eerste radioprogramma maakte. En ze regelde dat de vrouw van Henk op bezoek kwam met taart. “Staat mijn vrouw daar ineens! Ze heeft me gewoon voorgelogen, ze zou in bad gaan,” lacht Henk. “Dat was het hoogtepunt. Zó tof, want zij is wel degene die het mogelijk heeft gemaakt. Zij heeft de nachtelijke uren opgevangen die ik weg was.”

Te laat

In een jubileum van 10 jaar gaat ook weleens wat mis. “Als je vier avonden in de week voor NPO Radio 2 werkt, probeer je zo laat mogelijk weg te gaan. Anders heb je helemaal geen sociaal leven doordeweeks,” begint Henk. “Zo kwam ik een keer in een file terecht, kreeg ik mijn collega’s in de studio niet te pakken. Toen ben ik het gratis nummer van Radio 2 gaan bellen. Of ze alvast een plaatje konden starten als ik het niet zou redden…”

“Toen ik het nieuws hoorde, wist ik dat ik te laat was. Ik hoorde de Ster, vervolgens de openingstune van mijn programma. Ik wist: ik ben er nog niet, ik heb nog zeker vijf minuten nodig. Toen hoorde ik de plaat It’s a long way there in de lange uitvoering. Vond ik wel mooi gekozen. Tijdens dat nummer kwam ik de studio ingerend, net op tijd om de openingspresentatie te doen.”

De toekomst

Ook de komende jaren mogen we veel van Henk verwachten. “Ik vertel graag de verhalen die verteld moeten worden. Dat wil ik blijven doen. Of het nu om vluchtelingen gaat, of om mensen die in het verdomhoekje zitten; hun wil ik een stem geven. En natuurlijk blijf ik de zender opbouwen naar de nummer 1 van Nederland.”

Beeld: Jasper Zwartjes

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons