HapSnap Montfoort verkozen tot beste diaconale initiatief

Tweede Kamerlid Joël Voordewind reikte prijs uit

in Christelijk Nieuws

Het project HapSnap voor vluchtelingen in Montfoort is verkozen tot 'Smaakmaker van het Jaar'. HapSnap helpt vluchtelingen via maaltijden aan een sociaal netwerk. Tweede Kamerlid Joël Voordewind reikte zaterdag de prijs uit op de Landelijke Diaconale Dag van Kerk in Actie.

De afgelopen maanden konden diaconieën uit het hele land hun initiatieven nomineren voor de verkiezing. Uit de circa 50 projecten die werden aangemeld, stelde een vakjury een top 3 samen. Deze bestond naast HapSnap uit het project Dorpssoep in Leersum en de Muziekmiddag op het azc in Utrecht.

Op basis van een door de jury samengestelde top 7 werd bovendien ook gestemd op Kerkinactie.nl. Met ruim 2000 online stemmen was het Buddy-project uit Hardenberg bij het publiek het meest populair. In Hardenberg werken de kerken samen om gemeenteleden te koppelen aan vluchtelingen in nabijgelegen asielzoekerscentra’s. Zij wonnen nipt van Volkstuintjes in Zuidland en de Dorpssoep.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons