'Feest van Geloof': 10 jaar Groot Nieuws Radio

10 jaar christelijke muziek op de radio

Het is 00.04 uur in de nacht van 1 september 2007 als Groot Nieuws Radio de lucht ingaat. Vanaf dan is er zeven dagen per week, 24 uur per dag christelijke radio met muziek en een duidelijke boodschap. Inmiddels zijn we 10 jaar verder: reden voor een 'Feest van Geloof'.

De programmering begint met non-stop muziek vanuit een studio op zolder. Intussen knutselen de medewerkers op een bedrijventerrein in Veenendaal aan een studio en kantoorruimte. Op 1 december starten de gepresenteerde programma’s, met achter de microfoon initiatiefnemer Evert ten Ham en de medewerkers van het eerste uur, zoals Jorieke Fredrikze, Wilfred Hardeman en Hans van Vuuren (foto).

Steun

"Af en toe denk ik nog terug aan die allereerste maanden, bij Evert ten Ham op zolder," zegt Hans van Vuuren. "Je probeert uit een rijke historie van gospelmuziek een mooi nieuwe station te bouwen, met het diepste verlangen dat mensen zich er 'thuis' zullen voelen. Als je jaren later hoort dat mensen zich niet meer kunnen voorstellen hoe het leven zonder hún zender zou zijn omdat het hen steunt in hun geloofsleven, maakt dat je dankbaar.''

DAB+

Vanaf januari 2019 is de zender alleen nog te ontvangen met een digitale radio via DAB+, of via internet­radio. "We hebben gelukkig de tijd om onze luisteraars eraan te laten wennen dat ze naar DAB+ moeten overstappen als ze ons willen ontvangen," zegt directeur Wilfred Hardeman. Voor ons heeft digitaal veel voordelen; met name de geluidskwaliteit gaat omhoog. Om de luisteraar daarin mee te nemen, voeren we regelmatig acties. Zo hebben we volgende week weer een ‘vriendenweek’, waarin we ons werk onder de aandacht van luisteraars brengen."

Feest van Geloof

Met 10 jaar Groot Nieuws Radio wordt er ook stil gestaan bij 10 jaar lang christelijke muziek op de radio. Op 25 november vindt daarom het 'Feest van Geloof' plaats: een veelkleurige avond vol muziek met toonaangevende artiesten, herkenbare liedjes, veel meezingen en een aantal verrassingen. Volgens organisator Dennis van der Molen zijn de laatste kaartjes verkocht. "We verwachten zo'n 1300 mensen vanuit het hele land die het 'Feest van Geloof' gaan meebeleven. We zien uit naar een enorm gave avond."

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons