EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ stopt

‘Het is tijd voor iets nieuws’

in Christelijk Nieuws

Het populaire EO-programma Geloof en een Hoop Liefde (GHL) stopt. Op vrijdag 22 december wordt de laatste aflevering uitgezonden, met daarin opmerkelijke verhalen uit 5 jaar GHL. Een nieuw programma is al in de maak.

Maar liefst 212 plaatsen in heel Nederland kregen het afgelopen lustrum bezoek van presentatoren Bert van Leeuwen, Hella van der Wijst, Mirjam Bouwman en Henk van Steeg.

Hart onder de riem

In Geloof en een Hoop Liefde krijgen mensen de mogelijkheid de letter G, H of L aan een dorps- of stadgenoot te geven, om die persoon daarmee een hart onder de riem te steken. Ook maken bekende en onbekende bewoners de presentatoren wegwijs in de lokale gewoonten en gebruiken. Deze persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op. In Geloof en een Hoop Liefde komt ook het geloof van de gewone Nederlander aan bod.

Laatste uitzending

De laatste uitzending op vrijdag 22 december is een extra aflevering van Geloof en een Hoop Liefde, waarin het programma een lange reis door Nederland maakt. Van Valkenburg in het diepe zuiden, Maassluis vlakbij de Noordzee tot het hoge noorden van Friesland. Wat waren de meest opmerkelijke verhalen? Welke ontmoetingen zijn de presentatoren het meest bijgebleven? Het belooft een echte finale te worden vol boeiende en inspirerende momenten.

Iets nieuws

Het programma stopt, omdat het na vijf jaar tijd is voor iets nieuws, zegt eindredacteur Erwin Hoffmann. “Het maakt ons heel dankbaar dat we dit programma vijf jaar lang iedere werkdag mochten maken voor een grote groep trouwe kijkers.”

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuw programma, dat op hetzelfde tijdstip uitgezonden zal worden. Hoffmann doet nog geen mededelingen over dit nieuwe programma: “Binnenkort vertellen we hier meer over.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons