'Daarom Kerst' brengt de werkelijke betekenis van Kerst dichtbij

Via gratis kinder- en kerst-cd

Met het nieuwe project Daarom Kerst willen de Protestantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie kerken en particulieren ondersteunen bij het bekendmaken van de werkelijke betekenis van Kerst. De organisatoren geven daarmee een vervolg aan Waarom Kerst? dat in 2005 werd gestart door de EO.

Vanaf deze week is het mogelijk een gratis kerst-cd te bestellen via Daaromkerst.nl. Dit geschenk kan worden uitgedeeld aan niet- en randkerkelijken, om hen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met het kerstevangelie.

Kerken of scholen die de cd’s in grote aantallen uitdelen, betalen een kleine vergoeding, voor particulieren is de cd gratis. Met de productie van de cd’s wil de organisatie van 'Daarom Kerst' mensen in Nederland op een toegankelijke manier laten ervaren waar het met Kerst werkelijk om draait. 

“De hele wereld viert komende maand Kerst," stelt Rob van Ooijen, woordvoerder van Kerk in Actie. "Kerstbomen, kerstconcerten en kerstcadeaus bepalen voor een groot deel onze kerststemming. In de kerk draait het nog altijd om het eeuwenoude feest van de geboorte van Jezus. Dat is voor ons het grootste cadeau van Kerst en daar willen we graag van delen. Vandaar deze actie."

Sinds 2005 leverde de Evangelische Omroep – onder de naam Waarom Kerst? – een bijdrage aan de verspreiding van het kerstverhaal. Door het beschikbaar stellen van alledaagse producten (zoals cd’s, dvd’s en boekjes) werd het verhaal van de geboorte van Jezus gedeeld. Toen de EO jaren geleden begon met Waarom Kerst?, waren veel kerken op zoek naar eenvoudige manieren om de kerstboodschap te verspreiden. Er was behoefte aan goedkope, laagdrempelige producten die hielpen om het gesprek over de geboorte van Jezus te starten. Dit jaar gaan de PKN en Kerk in Actie dus verder met dit project, maar dan onder de naam 'Daarom Kerst'.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons