Artiesten 'Kerstfeest op de Dam' zijn bekend!

Sfeervolle muziek en hoopvolle verhalen

in Christelijk Nieuws

Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do brengen op Eerste Kerstdag het kerstgevoel in de huiskamer. Het viertal vormt de line-up van het muzikale tv-evenement Kerstfeest op de Dam. Aan de hand van sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen vieren de EO en het Leger des Heils, samen met het publiek op de Dam én de kijkers thuis, de geboorte van Jezus.

“In een wereld die steeds verder individualiseert, brengen wij mensen bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren," vertelt presentator Bert van Leeuwen. “Dat doen we door samen te zingen op de Dam, maar ook door langs te gaan bij cliënten van het Leger des Heils.” Do, Dwight, Leona en Xander bezoeken alle vier een project van deze organisatie. Die projectbezoeken maken indruk: de artiesten en de kijkers worden geraakt door de persoonlijke verhalen. Ook zingt de artiest zijn of haar cliënt toe tijdens Kerstfeest op de Dam.

Warm feest

De Amsterdamse Dam is voor het 7e jaar op rij het toneel van het EO-kerstfeest. Vanuit een prachtige kerststal vertellen kinderen het Bijbelse verhaal van Jozef, Maria en Jezus. Bert van Leeuwen fungeert als ‘kerststalmeester’; hij neemt de duizenden aanwezigen gedurende de avond mee in het kerstverhaal. De prachtige kerstliederen, het hoopvolle Bijbelverhaal en de oprechte ontmoetingen maken ‘Kerstfeest op de Dam’ tot een warm feest voor jong en oud.

Voor iedereen

“Kerst is een feest voor iedereen,” vindt Bert Van Leeuwen. “Met Kerstfeest op de Dam vieren we dit feest samen, gelovig en ongelovig. Met Xander, Do, Dwight en Leona hebben we weer geweldige zangers op het podium staan. Het wordt een avond om naar uit te kijken!”

Evenement en tv-uitzending

De opnames van Kerstfeest op de Dam zijn op zondag 10 december om 20.00 uur op de Dam. Toegang tot dit evenement is gratis.
De uitzending van het evenement is te zien op Eerste Kerstdag – maandag 25 december – om 20.20 uur op NPO 1.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons