Aan tafel met vluchtelingen

Tafels van Hoop moeten eenzaamheid doorbreken

Kerk in Actie organiseert op 18 december de landelijke campagne ‘Tafels van Hoop, voor vluchtelingen’. De hulpverleningsorganisatie probeert scholen, buurthuizen en kerken op die dag een tafel te laten dekken waaraan wordt stilgestaan bij de situatie van vluchtelingen.

De actie sluit aan op de adventscampagne 'Geef hoop aan kinderen op de vlucht', waarin Kerk in Actie (onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland) aandacht vraagt voor vluchtelingen in Syrië, Libanon, Griekenland en Nederland. In Syrië zijn ruim 12 van de 18 miljoen mensen op de vlucht. Een groot deel bevindt zich in het land zelf, anderen in omliggende landen als Libanon of Jordanië, en een relatief klein deel is via levensgevaarlijke routes in Europa terechtgekomen. “Deze mensen hebben onze hulp door middel van betrokkenheid, gebed en financiële steun hard nodig. Juist nu er sprake is van wederopbouw," laat René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, weten. De scirba bracht recent een bezoek aan vluchtelingen in Nederland, Griekenland en Libanon.

Tafels van Hoop

Met Tafels van Hoop wil Kerk in Actie aandacht vragen voor de situatie van Syrische vluchtelingen. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen. De Reuver verwijst naar onderzoek van EenVandaag waaruit blijkt dat veel vluchtelingen in Nederland eenzaam zijn. "Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen en te praten over hun situatie. Maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel," stelt de Reuver.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons