Zondag op tv: 'Verlangen naar Veiligheid'

Tijs van den Brink in gesprek met Beatrice de Graaf

in Mediatips

Hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf verdiept zich bijna dagelijks in de thema's kwaad en veiligheid. Zondagavond gaat ze in het programma Verlangen naar Veiligheid in gesprek met Tijs en praat ze over de vraag of kwaad eindig is. Ook vertelt ze voor het eerst op tv uitgebreid over haar geloof.

Elke zondag bezoekt Beatrice de protestantse Jacobikerk in Utrecht, het meest regelmatige moment in haar leven. "In de kerk geloven we: er komt een einde aan het kwaad," vertelt ze. Mede daarom schreef Beatrice voor de Protestantse Kerk Nederland een boek over haar verlangen naar veiligheid. Daarin gaat ze op zoek naar een theologische visie op geweld en veiligheid. “Hoe sta ik tegenover het terrorisme en kwaad in onze samenleving? En hoe reageren we daarop? Daar heb je wetenschappelijk niet altijd de woorden voor,” vertelt ze.

Het eenmalige programma wordt uitgezonden ter gelegenheid van 500 jaar protestantisme.

‘Verlangen naar Veiligheid’, zondag 29 oktober om 23.45 uur, NPO 2

Beeld: Xander de Rooij

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons