'Welkom op onze school voor een kop koffie'

Open brief aan minister van Onderwijs Arie Slob

in Christelijk Nieuws

Excellentie, geachte heer Slob,

Gefeliciteerd met deze uitdagende, maar ook ingewikkelde positie. Wat een prachtige woorden gebruikte u voor uw nieuwe werkplek: ‘Het ministerie van de toekomst.’ De spijker op z’n kop: in het onderwijs worden kinderen voorbereid op de toekomst.

Uw ministerie is niet alleen ministerie ván de toekomst, maar ook vóór de toekomst. Verantwoordelijk voor een deel van onze samenleving waar in Nederland – gelukkig! – iedereen mee in aanraking komt. En waar dus ook iedereen een mening over heeft. In de media is volop aandacht voor de werkdruk en de passende beloning voor de professionals in het onderwijs. Terechte aandacht voor een complexe puzzel!

Toch is niet alles op te lossen met een grote zak geld. Ik hoop dat er vanuit uw ministerie ook een nieuw vertrouwen in en nieuwe waardering voor onderwijsprofessionals komt: bekwame, hoogopgeleide mensen die vanuit hun passie met kinderen en jongeren werken, en die met de juiste ondersteuning prima in staat zijn hun werk vorm te geven.

U zei: ‘Ik wil naast leraren staan en ze maximaal faciliteren.’ Dat lijkt me mooi! Ik hoop van harte dat u dat vanuit uw ministerie waar kunt maken. Dialoog met mensen in het onderwijs is daarbij van het grootste belang. Bij ons op school bent u in elk geval van harte welkom voor een kop koffie.

Hartelijke groet,

Christiaan Abbing
Teamleider & groepsleerkracht GBS de Plantage Veenendaal

Lees meer open brieven

Beeld: privébezit en ANP/Koen van Weel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons