Stichting Chris werkt mee aan ‘40 dagen zonder seks’

Deskundigen beantwoorden vragen via WhatsApp

in Christelijk Nieuws

Bij het programma '40 dagen zonder seks' biedt een deskundigenteam van Stichting Chris iedereen de mogelijkheid persoonlijke vragen over seksualiteit met hen te bespreken.

In het radioprogramma EO Live vertelt Chris-coördinator Evertine Krabbe dat de vragen die gesteld worden, heel gevarieerd zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld praktische vragen over seks zijn, maar ook vragen over wat de Bijbel over samenwonen zegt. Uit de gesprekken die via WhatsApp gevoerd zijn, blijkt dat mensen vaak heel alleen met hun vragen worstelen, voordat ze hierover met een deskundige contact opnemen.  

Een stap verder helpen
In de chats die de medewerkers van Stichting Chris met vraagstellers hebben, willen zij de ander helpen een stapje verder te komen. "Ze appen een tijdje heen en weer om iets meer over de vraag en achtergrond van de ander te horen, en om na te gaan wat die vragensteller helpt. Soms worden mensen aangemoedigd hun probleem met hun partner of met iemand uit hun eigen netwerk te bespreken. Het gebeurt ook dat zij geadviseerd worden met hun vraag naar de huisarts te gaan."

Op eigen benen staan
Stichting Chris vindt het belangrijk dat jongeren stevig op hun eigen benen leren staan. Evertine vindt het dan ook niet zinvol om precies te vertellen wat de ander wel of niet zou moeten doen. “Als zij leren zelf een mening te vormen, staan zij veel steviger. Dat geldt niet alleen voor het thema seksualiteit, maar op alle thema’s in hun ontwikkeling.”

Wie met een Chris-medewerker in contact wil komen, kan een bericht sturen naar het volgende nummer: 0683807146.

Beluister hier het hele gesprek met Evertine Krabbe.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons