Shirtjes van 'superpope' te koop

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus als Superman op een T-shirt. In Italië kun je zo’n souvenir sinds kort aanschaffen. De opbrengst gaat naar goede doelen die door het Vaticaan worden gesteund. En de verkoop loopt als een trein.

Het is een koude nacht in januari 2014 als graffiti-artiest MauPal en zijn vriendin samen door de straten van Rome slenteren. Vlak bij het Vaticaan pakt hij zijn graffitispullen en zoekt zij een goede plek om de wacht te houden. Het resultaat is een iconisch kunstwerk dat via social media de hele wereld over gaat.

De karikatuur wordt binnen twee dagen door de Roomse autoriteiten verwijderd, maar heeft over publiciteit niet te klagen. Zelfs het Vaticaan tweet een foto van ‘superpope’.

En nu wordt de afbeelding dus op shirtjes gedrukt en verkocht. Het blijkt een schot in de roos: ze gaan als warme broodjes over de toonbank, volgens Nieuwsblad.be. De producenten kunnen de vraag nu al niet bijhouden en dat is gunstig voor de goede doelen van het Vaticaan. “De pauselijke werken varen er wel bij,” zegt Dario Viganò, het hoofd van het Secretariaat voor de Communicatie van de Heilige Stoel, tegen het Belgische medium.

Beeld: Superpope.it

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons