'Niet alles is op te lossen met een grote zak geld'

5 open brieven aan de ministers

in Christelijk Nieuws

Eindelijk is het zover: het kabinet Rutte III wordt vandaag beëdigd door koning Willem Alexander. Bij de start van dit kabinet bieden verschillende 'Visie'-lezers een aantal ministers een open brief aan.

Zorgen en aandacht

Visie vroeg aan mensen in verschillende werkvelden een brief te schrijven aan de minister die verantwoordelijk is voor hun sector. Waar moet de minister volgens hen aandacht aan besteden en waar maken zij zich zorgen over? Dat leverde mooie brieven op aan de nieuwe ministers van Ontwikkelingssamenwerking, Onderwijs, Ouderenzorg en Landbouw, en aan de staatssecretatis van Asiel.

Vertrouwen

Zo schrijft teamleider en leerkracht Christiaan Abbing in zijn brief aan minister van Onderwijs Arie Slob dat niet alles kan worden opgelost met een zak geld. Zorgverlener Paula pleit ervoor dat het geld in de ouderenzorg niet alleen naar verpleeghuizen gaat, maar ook naar de kwetsbare ouderen die nog thuis wonen.

Melkveehouder Carola van Ruiswijk-Mosselman sméékt om vertrouwen en een langetermijnvisie en Gor Khatchikyan vraagt de staatssecretaris van Asielzaken om de dode mus weer levend te maken. Tot slot: Rina Molenaar vraagt aandacht voor Afrika, in de hoop dat daar de grondoorzaken van armoede en onveiligheid de volle aandacht krijgen.

Lees hieronder alle brieven. 

Beeld: ANP/Robin Utrecht

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons