Koning aanwezig bij viering 500 jaar reformatie

Bekijk live de viering in Utrechtse Domkerk

Op dinsdag 31 oktober vindt in de Utrechtse Domkerk de Nationale Viering ‘500 jaar reformatie’ plaats. Koning Willem-Alexander is hierbij aanwezig. Bekijk hieronder de viering terug.

Het mythische beeld van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen spijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg, wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie: een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd en leidde tot de geboorte van het protestantisme.

De Nationale Viering in de Domkerk sluit aan bij het wereldwijde jubileum. In de viering staat de Protestantse Kerk Nederland, samen met gasten van andere kerkgenootschappen en religies, stil bij de betekenis van de Reformatie en het protestantisme voor Nederland. Ds. René de Reuver, algemeen secretaris van de Protestantse Kerk, gaat samen met ds. Mirjam Kollenstaart voor in deze viering.

Een compilatie van de dienst was op 5 november om 9.15 uur te zien op NPO 2.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons