Kerk zet daklozen in de schijnwerpers

‘Buren zonder huis’ schitteren op muurkunst

De First United Methodist Church in Charlotte, North Carolina (Amerika), heeft haar ‘buren zonder huis’ omarmd door hen niet alleen van eten te voorzien, maar door foto’s in een kunstwerk op een muur in de kerk te plaatsen. 'Faces of Hope' (Gezichten van Hoop) is een muurschildering van 9x2.5 meter met meer dan 50 portretten van vrijwilligers en daklozen.

De portretten van Faces of Hope zijn gemaakt door fotograaf Bill Guerrant, schrijft The Charlotte Observer. Hij is een van de vrijwilligers van de Muffin Ministry op zondagochtend. Het viel hem op dat mensen zo vrolijk en hoopvol zijn, ook al gaan ze door situaties heen die hij zich niet kan voorstellen. Als fotograaf werd hij hierdoor gegrepen en besloot hij die hoopvolle gezichten vast te leggen. Verder bestaat het kunstwerk onder andere uit beelden van vrijwilligers en foto’s van de glas-in-loodramen van de kerk.

Het volledige kunstwerk in de kerk. Bron: Facebook

‘Muffin Ministry’

Sinds 2010 houdt de kerk elke zondagmorgen Muffin Ministry, waarbij vrijwilligers eten uitdelen aan zo’n 150 dakloze mannen, vrouwen en kinderen. Er is warme koffie en eten, maar ook kleding, dekens en toiletspullen voor wie dat nodig heeft. 'Buren zonder huis' noemt pastor Val Rosenquist de dakloze bezoekers. Sommigen van de andere buren van de kerk, waaronder winkels, appartementen en bedrijven, zouden liever hebben dat de kerk stopt met haar bediening voor daklozen, maar pastor Rosenquist moet er niet aan denken. “We zijn een kerk! Dit is waartoe we geroepen zijn.”

Beeld boven: Twitter

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons