'Jezus zou zeker op Facebook zitten'

Duitse bisschoppen zien social media als dé plek voor Jezus

Als Jezus nu op aarde zou zijn, zou Hij waarschijnlijk actief zijn op sociale media als Facebook en Twitter. Dat zeggen de Duitse katholieke bisschop Ludwig Schick en de evangelische bisschop en preses van de Evangelische Kerk in Duitsland Heinrich Bedford-Strohm in een interview met het tijdschrift 'Leben im Erzbistum Bamber', meldt Kathpress.at.

“Jezus was altijd waar de mensen zijn en veel tijd doorbrengen,” legt aartsbisschop Schick uit. Inmiddels zijn er meer dan 2 miljard social-mediagebruikers wereldwijd en is dit dé plek waar mensen zijn. “Jezus zou alle beschikbare middelen gebruiken om het evangelie te verkondigen." En dus zou Hij een account op Facebook hebben, denkt Schick.

Facebooken met Luther

Ook Luther zou zich op het internet begeven. De Beierse evangelische bisschop Bedford-Strohm: “Ik weet zeker dat Luther vandaag de dag zou Twitteren.” Net als Jezus, begaf Luther zich onder de mensen. “Mensen besteden veel tijd op internet, dus daar zou Luther zijn.” De bisschoppen zijn beiden regelmatig actief op Facebook. Aartsbisschop Schick zou een vriendschapsverzoek van Luther op Facebook dan ook absoluut accepteren: “Dat levert vast een spannende uitwisseling van gedachten op.”

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons