Irakese christenen opnieuw gevlucht

in Christelijk Nieuws

Na jaren konden ze eindelijk terugkeren naar hun eigen huizen. Maar sinds er opnieuw gevechten zijn uitgebroken tussen Koerdische troepen en het Irakese leger, moesten Irakese christenen uit de christelijke stad Telskuf deze week weer op de vlucht, terug naar opvangkampen. Twee jongens van 12 en 14 raakten in de strijd gewond.

De gevechten zijn een grote klap voor de christelijke gemeenschap. “In de afgelopen jaren hebben we samen met een lokale partnerorganisatie hulp verleend in een kamp,” vertelt een lokale medewerker van Open Doors. “In de afgelopen maanden liep het kamp leeg; er waren nog twee gezinnen achtergebleven. Tot gisteren.”

Open Doors spreekt van een "enorme tegenslag en teleurstelling voor de christelijke gemeenschap". “Nu is het hele kamp weer gevuld met gezinnen uit de drie dorpen die getroffen zijn. Dat twee kinderen gewond zijn, raakt de christenen diep. We bidden dat ze goed zullen herstellen.”

Volgens de medewerker van Open Doors vechten de Koerdische en Irakese troepen om land waar beide partijen geen recht op hebben. “Koerden eisen dit land op, terwijl het niet van hen is. Het leger doet hetzelfde. En de christenen aan wie het land toebehoort, zijn het kind van de rekening.”

Beeld: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons