Film 'Samson' binnenkort in Amerikaanse bioscoop

Verhaal van verraad, wraak en verlossing met Rutger Hauer

Vanaf februari 2018 is de nieuwe film Samson in de Amerikaanse bioscopen te zien. De film is gebaseerd op het bekende bijbelverhaal van Simson, de man die beroemd en berucht was om zijn enorme kracht en stormachtige karakter. Een verhaal vol passie, verraad en wraak, maar uiteindelijk ook een verhaal van verlossing.

God heeft een bedoeling met het leven van Simson: hij zal met zijn kracht Israël gaan bevrijden van de Fillistijnse overheersers. Door impulsieve keuzes komt Simson echter regelmatig in de problemen. Desondanks gebruikt God hem door middel van persoonlijke heldendaden om duizenden Filistijnen in de problemen te brengen en te vernietigen. Helaas komt Simson zelf, door zijn zwakte voor heidense vrouwen, uiteindelijk op tragische wijze om het leven.

Taylor James speelt de rol van Simson. De Nederlandse acteur Rutger Hauer speelt in deze film de rol van Manoah, de vader van Simson. Het is nog niet duidelijk of de film ook in Nederland wordt uitgebracht. 

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons