Elke vrijdagavond bidden voor Israël – via WhatsApp

Israël en de Bijbel lanceert initiatief rond 'vergeten gebed van Paulus'

Stichting Israël en de Bijbel start met een nieuwe dienst om het gebed voor Israël te stimuleren. Belangstellenden kunnen voortaan elke vrijdagmiddag via WhatsApp concrete gebedspunten ontvangen. De initiatiefnemers doen dit om 'het vergeten gebed van Paulus' onder de aandacht te brengen.

Gebed voor het Joodse volk is volgens Israël en de Bijbel geen populair onderwerp. Met de gebedsapp hoopt de stichting mensen een steuntje in de rug te geven. “Het is voor mensen een motivatie, een stimulans om te bidden voor het joodse volk,” vertelt David van Wijck namens Israël en de Bijbel. “De aanleiding is het gebed van Paulus, voor de zaligheid van zijn volksgenoten. En wij helpen mensen daar weer even bij stil te staan.”

De stichting heeft heel bewust gekozen voor een dienst via WhatsApp. “We willen een handvat geven om op een kleine, laagdrempelige manier een begin te maken met bidden. Zonder dat je gelijk een gebedskring hoeft op te starten. Het is snel, klein en concreet.”

Corrie ten Boom

Volgens Israël en de Bijbel is het bidden voor het joodse volk heel belangrijk. “In de Romeinenbrief zie je dat Paulus een grote bewogenheid heeft voor Israël. Eigenlijk dezelfde bewogenheid die Jezus toont,” aldus Van Wijck. Maar ook door de geschiedenis heen speelt gebed voor Israël volgens hem een belangrijke rol. "Neem bijvoorbeeld de familie ten Boom. Corrie ten Boom (bekend van haar verfilmde boek De Schuilplaats, red.) en haar familie boden met gevaar voor eigen leven onderdak aan Joodse mensen tijdens de oorlog. Zij boden praktische hulp, maar verzwegen het Evangelie niet. God kon het gezin gebruiken omdat er grote liefde was voor het Joodse volk. Dat begon met de opa van Corrie ten Boom, die al in 1844 een gebedsgroep voor Israël oprichtte."

Elke vrijdagavond

Israël en de Bijbel roept christenen op het vergeten gebed van Paulus weer te gaan bidden. "Dat kan klein beginnen, door elke vrijdagavond bij het eten voor Israël te bidden." Om mensen daarbij te helpen, wordt er elke vrijdag via WhatsApp een gebedsupdate verstuurd. Geïnteresseerden kunnen zich met twee simpele stappen aanmelden voor deze nieuwe dienst:

1) Voeg 06 83989693 toe aan je adresboek.

2) Stuur een bericht met ‘GEBED AAN’ naar dit nummer.

Meer informatie: www.israelendebijbel.nl/gebedsapp / www.facebook.com/israelendebijbel

Beeld: Pixabay (Jan den Ouden)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons