'De aanslag in Las Vegas veranderde mijn leven'

Vóór het concert was Taylor agnost, nu gelooft hij in God

in Geloven

Samen met zijn zus bezocht Taylor Benge het openluchtconcert in Las Vegas, waar de 64-jarige Stephen Paddock met automatische geweren het vuur op concertgangers opende. Na deze traumatische gebeurtenis weet Taylor het zeker: God bestaat.

"Op het moment dat er geschoten werd, zochten mijn zus en ik dekking. Je wilt niet rechtop blijven staan, waardoor je doelwit bent," vertelt Taylor in een uitzending van CNN.

Bidden
Eerst gingen zijn zus en hij ervan uit dat meerdere schutters het op de menigte gemunt hadden. Taylor zag bloedende mensen en wist anderhalf uur lang niet of het weer veilig was. "Je kunt het op dat moment alleen maar bij God brengen, en hopen dat je het overleeft en dat je veilig bent."

Bekering
De traumatische gebeurtenis heeft grote invloed op zijn leven: "Voordat ik naar het concert ging, was ik agnost. Ik ben nu een overtuigd gelovige. Ik ben erg gezegend dat ik het gered heb en nog steeds in leven ben en vandaag met jullie (CNN; red.) te praten."

Bekijk hier het hele interview:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons