Zo bidt een christen in Jemen

'Heer, wilt U wereldwijd gelovigen inschakelen om voor ons te bidden?'

Hoe bid je als je land verwoest wordt door oorlog? Als extremistische groeperingen wreed en medogenloos tekeer gaan? Als je geplaagd wordt door honger en ziekte? Lees hier het gebed van Jaden*, een moedige Jemenitische christen, en bid mee!

“Lieve Heer, we bidden de Heilige Geest, Christus in ons, om een geest van vergeving te sturen. We nodigen U uit ons te helpen als ware zonen van God te leven. We bidden dat het geweld en de bombardementen stoppen. En dat het schieten en het moorden stopt. En dat er een einde komt aan de onverschilligheid, de honger en de angst. Wij, Gods kinderen in dit land, vragen U Heer, om gelovigen wereldwijd in te schakelen om voor ons te bidden met geestelijke en sterke gebeden. Wij, uw kinderen in Jemen en uw kinderen over de hele wereld, bidden en heffen onze handen op naar de hemel. We roepen Uw Naam aan zodat Christus gekend zal worden in onze landen. Hij brengt hoop, vrede en liefde. Amen.”

Wie is Jaden?

Jaden is een Jemenitische christen. Naast hem zijn er enkele duizenden die ook de Here Jezus volgen. Ondanks de vervolging, de oorlog, de honger en de vele ziektes blijft hij in zijn land. Hij vertelde aan Open Doors over zijn gebed.

Leven in Jemen

Jemen bevindt zich in een verwoestende oorlog. Extremistische groeperingen als Islamitische Staat en al-Qaeda misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten. Hierbinnen dwingen ze hun op de islam gebaseerde wetten af. Daarnaast heeft 80 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig. De helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de hongersnood is ongekend groot.
Jemen staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

* Jaden is een schuilnaam.

Fotobijschrift: Een Jemenitisch gezin in Sana’a, de hoofdstad van Jemen.

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons