Uniek evenement: Europese Continental Singers Reünie

'Nog één keer herinneringen ophalen'

Zo'n 50 jaar geleden vond het allereerste optreden van 'The Continental Singers' plaats. In april 2018 willen een aantal 'oud-Continentals' daarom een Europese Continental Singers Reünie organiseren. Iedereen die ooit heeft meegedaan met 'The Continental Singers', is welkom bij de reünie. Aansluitend geven de oud-koorleden 's avonds een feestelijk concert in De Doelen te Rotterdam.

Het moet een uniek evenement worden: een reünie 'Continental Style' met aansluitend 's avonds een groot Doelen-concert. Eén dag waarop de 'oud Continentals' repeteren, maar waarbij ook tijd is voor ontmoeting en bijpraten. ’s Avonds geven de oud-koorleden een concert – net als vroeger – compleet met choreografie. Iedere zanger of zangeres die ooit heeft meegedaan aan een tour, is welkom. De reünie richt zich vooral op de gloriejaren van de 'The Continental Singers': de jaren 80 en 90. Het programma zal daarom voornamelijk bestaan uit 'hits' uit de jaren 80 en 90 zoals Make His Praise Glorious en All Rise.

Leuk initiatief

Daniëlle Schaap zong vanaf 1993 mee met de Continental Singers. Later mocht ze ook tijdens een aantal tours dirigeren. "Ik vind deze reünie een enorm leuk initiatief," laat ze weten. "Na al die jaren nog één keer dat gevoel van samen zingen en choreografie beleven, nog één keer herinneringen ophalen en oude bekenden ontmoeten. Ik hoop veel oud-koorleden bij deze reunie te ontmoeten!"

Crowdfunding

Een van de initiatiefnemers is Maarten Wassink, dirigent en 'oud-Continental'. "We willen dit project financieel mogelijk maken door middel van een crowdfunding actie," legt hij uit. "Dat betekent dat we vooraf alle financiën geregeld willen hebben, zodat de zangers zich alleen nog maar druk hoeven maken over de muzieknoten, de outfit en natuurlijk over de vraag: hoe zat het ook alweer met de choreografie? Vrienden, familie, gemeente- en kerkleden, partners: iedereen is van harte welkom als bezoeker voor het avondconcert! Kaartjes gaan ongeveer 10 euro kosten, maar als je bijdraagt via de crowdfunding (minimaal 50 euro) zijn de eerste twee concertkaartjes gratis."

Alle informatie op een rij

Wanneer: 7 april 2018
Waar: Rotterdam, De Doelen
Wie: Alle (ex)-Continentals die vanaf de jaren 80 betrokken zijn geweest bij 'The Continental Singers'.
Omschrijving: Een oefendag en ’s avonds een concert waar jij deel van bent.
Geef jezelf nu op en draag bij via de crowdfunding actie!

European Continental Singers 1990

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons