‘Toen mijn zwager werd vermoord, verloor ik mijn geloof’

Gevierd zangeres Irma Dam vertelt haar verhaal in De Verandering

in Mediatips

Vandaag de dag is Irma Dam uit Ede een gevierd zangeres die houdt van het podium. Maar weinig mensen weten dat in deze sterke vrouw vroeger een heel onzeker persoontje schuilde. In de eerste aflevering van De Verandering in het nieuwe seizoen neemt Irma ons mee terug in de tijd.

Soundmixshow

Als kind compenseert Irma haar onzekerheid met haar knappe verschijning, een grote mond en haar zangtalent. Dat leidt tot diepe jaloersheid bij haar klasgenoten en op een dag wordt ze zelfs door iemand met een mes bedreigd. Tot haar eigen verrassing wint ze op haar 15e een aflevering van de Soundmixshow.

‘Waar was God?’

Ze kiest ervoor om gospelzangeres te worden en scoort zelfs een bescheiden hit. Maar dan krijgt ze verschrikkelijk nieuws uit Kenia: op het zendingsveld wordt haar zwager vermoord en haar zus bruut verkracht. Irma’s wereld stort helemaal in. Waar was God toen Hij echt nodig was? Irma vertelt aan presentator Mirjam Bouwman over de jarenlange zoektocht die volgde.

De Verandering, zaterdag 2 september om 18.10 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons