Netflix komt met pausfilm

Met rollen voor Antony Hopkins en Jonathan Pyrce

Dit najaar starten in Argentinië de opnames van een nieuwe Netflix-film, die gaat over paus Franciscus. In 'De Paus' spelen acteurs Antony Hopkins en Jonathan Pyrce de rol van de kerkvorst.

De dramaproductie van Netflix wordt onder verantwoordelijkheid van de Braziliaanse regisseur Meirelles gemaakt. Antony Hopkins en Jonathan Pyrce spelen respectievelijk de rollen van paus Benedictus XVI en paus Franciscus. Jonathan Pryce speelde in het zesde seizoen van Game of Thrones al een religieuze leider. Veel mensen vinden dat hij sprekend lijkt op paus Franciscus (zie foto).

Verschillen in karakters

De rolprent laat het verhaal zien van de verkiezing van kardinaal Ratzinger tot paus en zijn opvolging door kardinaal Bergoglio tot huidige paus. De verschillen in karakters en hun visies op de kerk zullen centraal staan in de film. De film moet eind 2018 of begin 2019 te zien zijn op Netflix.

Beeld ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons