In 90 seconden de week in met dominee Baardmans

Nieuwe vlogserie over het leven met God

“Mag ik 90 seconden van je tijd? Dan breng ik je iets waarmee je de week in kunt.” Vanaf vandaag vind je hier elke maandagochtend een 90-seconden vlog van Jan-Willem van der Straten, alias dominee Baardmans.

Het zijn een soort minipreekjes, maar dan minder abstract en theoretisch dan de preken die je soms in de kerk hoort, vertelt dominee Baardmans. “Mijn motto is ‘geloven in de wereld van nu’. Dus in de vlogs leg ik ook echt de verbinding naar het leven van hier en nu.”

In 90 seconden? Dat kunnen dominees toch helemaal niet?
“Haha, 90 seconden is echt vreselijk lastig, ja. Helemaal voor een theoloog; die staan erom bekend lang van stof te zijn. Ik heb dan ook heel veel moeten oefenen; wat je in deze video’s ziet, heb ik wel tien keer opnieuw gedaan. Ik zet bij elke video een grote eierwekker klaar, die na 90 seconden afgaat. Steeds was mijn tijd op, terwijl ik nog tekst over had. Heel frustrerend. Tegelijk dwingt het me om me echt te beperken tot de kern. Lastig, maar ook een leuke uitdaging.”

Daarna dacht God, de Heer: Het is niet goed dat de mens alleen is. Ik zal iemand maken die bij hem past.
Genesis 2:18

Tot geloof gekomen

Leuk detail: Jan-Willem kwam tot geloof via een vlog van een Amerikaanse voorganger. “Deze man sprak op een heel moderne manier over de dingen van het leven, en wist daar de Bijbel aan te koppelen. Dat heeft mijn leven op een positieve manier op z’n kop gezet en er uiteindelijk voor gezorgd dat ik tot geloof gekomen ben. Dat is het meest waardevolle wat er is en dat geef ik graag door. En hoe kan dat beter dan via vlogs?”

Deze week is het de Week tegen de Eenzaamheid. Dominee Baardmans laat in 90 seconden zien wat de Bijbel daarover zegt.

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons