'Ik wilde niet meer verder leven'

Rachelle vertelt haar verhaal in 'De Verandering'

Het zal je maar gebeuren: door een agressief virus in je oog gaat je zicht steeds verder achteruit. De artsen kunnen niets meer voor je doen en je wordt langzaam blind. Het overkwam Rachelle Boekestein.

Het begint allemaal als Rachelle nog maar 3 jaar is. Via een zeer besmettelijke koortslip komt het zogenaamde herpesvirus in haar oog terecht. Vanaf dat moment is het ziekenhuis in, ziekenhuis uit. De brandende pijn in haar oog wordt onhoudbaar. Door de oogontsteking kan ze bovendien niet goed tegen licht en gaat ze niet graag meer de straat op.

Angst

Rachelle ligt thuis veel op bed en onderneemt weinig. De angst om blind te worden, beheerst haar gedachten. Door alle emoties gaat ze extreem veel eten – op een gegeven moment weegt ze meer dan 100 kilo. Op de middelbare school wordt ze enorm gepest: haar klasgenoten noemen haar ‘dikke’ en spugen op haar. Ondertussen blijven haar oogklachten aanhouden. Een groot aantal operaties en zelfs hoornvliestransplantaties blijken haar oog niet meer te kunnen redden. Rachelles wereld stort in. Ze wil een einde aan haar leven maken.

Kerk

Een vriendin die haar verdriet en radeloosheid ziet, vraagt haar mee naar de kerk. Eerst twijfelt Rachelle nog. Wat moet ze met de kerk en een God die deze nare ziekte toelaat? Toch laat ze zich door haar vriendin overhalen en ze gaat mee. En dat besluit heeft grote gevolgen...

Zaterdag 30 september, NPO 2 om 18:40

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons