Ik was seksverslaafd

Milou vertelt haar verhaal in 'De Verandering'

Milou groeit op in een gezin waar veel spanning heerst. Er is vaak ruzie en terwijl de moeder van Milou alle onrust negeert, raakt haar vader overspannen. Het huwelijk strandt als Milou nog maar 6 jaar oud is. Niet veel later komt er een nieuwe man in huis, maar hij brengt geen verbetering in de situatie.

De man drinkt veel, schreeuwt en bedreigt zijn stiefkinderen. Op andere momenten negeert hij zijn stiefkinderen volledig en laat hij hen aan hun lot over. Dat vindt Milou vreselijk en de aandacht die ze thuis mist, zoekt ze bij haar vrienden. Milou is een knappe verschijning en al snel trekt ze de belangstelling van veel jongens. Ondertussen gaat het op school niet goed en moet Milou speciaal onderwijs volgen.

Aandacht

Ondanks dat er veel foute types tussen haar vrienden zitten, geniet Milou van de aandacht. Het lijkt erop dat dit is wat ze in haar kinderjaren en al die jaren daarna heeft gemist. Van het één komt het ander en niet veel later vindt Milou zichzelf terug op allerlei seksfeesten, waar drank en drugs rijkelijk worden genuttigd. Ze is dan pas begin 20.

Zorgen

Haar tweelingzus en vrienden maken zich ernstig zorgen. Langzaam maar zeker verandert Milou in een onzekere, broodmagere en seksverslaafde junk. Tot ze op een dag een stem hoort, die zegt dat er voor haar een beter leven is weggelegd. Bijbelverhalen van vroeger komen terug in haar gedachten. Ze vraagt een ongelovige vriend haar te helpen, en verrassend genoeg verwijst juist hij haar naar een kerk in de buurt waar veel jonge mensen komen. Als Milou op een ochtend die kerk binnenstapt, krijgt ze een gevoel dat ze nog nooit eerder heeft gehad.

De Verandering, zaterdag 23 september om 18.40 uur, NPO2

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons