"Ik ben bang dat ze mij gaan slaan"

Nieuw seizoen Anti Pest Club in Week tegen Pesten

‘Wie haat Melissa?’ wordt er in de groepsapp gevraagd. ‘Ik’ reageert de een, ‘ik’ stuurt de ander. Melissa verlaat de appgroep maar wordt telkens ongevraagd weer toegevoegd. Het is een van de pestvoorbeelden die te zien is in het derde seizoen van de Anti Pest Club.

Week tegen Pesten

Tijdens de Week tegen Pesten, van 18-22 september, wordt elke dag de Anti Pest Club uitgezonden. In deze serie gaat presentatrice Anne-Mar Zwart op bezoek bij een klas waar gepest wordt. Samen met de hele klas wil de Anti Pest Club ervoor zorgen dat iedereen weer met plezier naar school gaat.  

'Felinevirus'

Een gesprek dat veel indruk op Anne-Mar heeft gemaakt, is het gesprek met Feline. Zij wordt door haar klasgenoten gepest met het zogenaamde ‘Felinesvirus’. Als ze met Anne-Mar praat, houdt ze zich in eerste instantie groot. Maar na de vraag van Anne-Mar waar ze bang voor is, breekt Feline.

Tranen

“Op dat moment voel ik ook tranen opkomen’, vertelt Anne-Mar. “Ik probeer me dan groot te houden. Feline mag voelen dat het me raakt, maar ze moet zich ook aan mij kunnen optrekken en het gevoel krijgen dat we hier wat aan kunnen doen. Maar als ik later de uitzending bekijk en de voice-overs inspreek, dan komen bij mij de tranen ook hoor!”  

Bijnamen

Ook het gesprek over bijnamen zal Anne-Mar niet snel vergeten. “Iemand uitmaken voor reuzenbaby klinkt redelijk onschuldig, maar als je elke dag zo genoemd wordt is dat echt niet meer leuk.”

Wanneer Anne-Mar vraagt of iedereen zijn of haar eigen bijnaam op een briefje wil schrijven, blijken sommigen een enorme lijst te hebben met namen als kuthoer, stinkhaas en dikzak. Anne-Mar: “Samen hebben we besloten om die briefjes te verscheuren en zo definitief een eind gemaakt aan al die namen.”

Livestream

Nieuw dit jaar is de livestream die na elke aflevering op zapp.nl/antipestclub te zien is. Daarin praat Anne-Mar samen met verschillende gasten over thema’s die in de Anti Pest Club voorbij zijn gekomen.

Online serie: Kelsey is lelijk

Ook is er sinds dit jaar een online serie, te vinden op eo.nl/Kelseyislelijk. Kelsey krijgt op haar school te maken met een pestsituatie, elke dag komen er realtime twee nieuwe scenes online. Realtime betekent dat als er op maandagochtend 10.00 uur iets op het schoolplein gebeurt, de scene ook op maandag om 10.00 uur online komt.

Kelsey en haar klasgenoten zijn ook te volgen op Instagram.  

De Anti Pest Club is maandag 18 september tot en met vrijdag 22 september te zien om 17:40 uur op NPO Zapp. De livestream waarin Anne-Mar met gasten na praat is elke dag om 18:00 uur te zien op zapp.nl/antipestclub. 

Geschreven door:

Heleen Dekens

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons