‘Hallo, ik heb kanker’ in de race voor Gouden Stuiver

Kanshebber op de prijs voor het beste jeugdprogramma

in Christelijk Nieuws

‘Hallo, ik heb kanker’ is genomineerd voor de Gouden Stuiver; de prijs voor het beste jeugdprogramma op het Gouden Televizier-Ring Gala. In het programma filmen vier tieners hoe hun leven met kanker eruitziet.

Catherine, Daimon, Julian en Rachel nemen de kijker mee in hun dagelijks leven. Van zware chemokuren tot ‘gewoon naar school’, en van bestralingen en scans tot een concert van Justin Bieber. De kijker ontdekt dat soms de ziekte alle aandacht vraagt, maar dat soms ook heel gewone ‘tienerissues’ belangrijk zijn.

Moeilijk onderwerp

“Ik vind het zó bijzonder dat Hallo, ik heb kanker is genomineerd," zegt Anne-Mar. Voor het programma volgde de presentator de vier tieners op de voet. “Veel mensen vinden het moeilijk om over het onderwerp kanker te praten. Met dit programma proberen we die spanning weg te halen. Catherine, Daimon, Julian en Rachel laten op een heel oprechte manier zien wat het met je doet als je hoort dat je kanker hebt. Dat raakt me. Deze vier kanjers verdienen het om op deze manier in het zonnetje te worden gezet.”

Realiteit

“Na ongevallen is kanker de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen," vertelt eindredacteur Robert Fortuijn. “Maar een programma waarin kinderen zien hoe het is om met kanker te leven, was er nog niet. Met Hallo, ik heb kanker laten we de realiteit zien, zonder te shockeren. Ik vind het geweldig dat dit gewaardeerd wordt met zo’n mooie nominatie!”

Televizier-Ring Gala

Tijdens het Televizier-Ring Gala op 12 oktober wordt bekendgemaakt of Hallo, ik heb kanker met de prijs naar huis gaat. Het is niet de eerste keer dat een EO-kinderprogramma genomineerd is voor een belangrijke televisieprijs. Vorige week won de Anti Pest Club de Gouden Roos voor beste Europese kinderprogramma en Hallo, ik heb kanker is – naast de Gouden Stuiver – ook genomineerd voor de Cinekid Kinderkastprijs in de categorie non-fictie.

Hallo, ik heb kanker werd in februari 2017 uitgezonden. Terugkijken kan via NPO Gemist: Hallo, ik heb kanker of bekijk de trailer hieronder.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons