Groot Nieuws Radio blijft tot 2019 uitzenden via AM

Zendmast heeft wel enig onderhoud nodig om te blijven functioneren

Groot Nieuws Radio blijft langer te horen via 1008AM. Eerder werd al bekendgemaakt dat er nog in elk geval tot maart 2018 via de middengolf uitgezonden kan worden. Dat is nu verlengd tot 1 januari 2019, meldt de christelijke radiozender op zijn website.

Luisteraars van Groot Nieuws Radio zullen uiteindelijk wel moeten overstappen naar DAB+, maar krijgen daar nu dus nog iets langer de tijd voor. DAB+ is de digitale opvolger van FM en AM.

Definitief einde middengolf

In eerste instantie zou GNR na 1 september 2017 niet meer via de middengolfrequentie te beluisteren zijn, omdat zendmasteigenaar Novec wilde stoppen met uitzenden. De masten zijn duur in onderhoud waardoor het niet rendabel is om ze in bedrijf te houden. Dit werd uitgesteld tot maart 2018. Na inspectie van de zendmast blijkt dat het mogelijk is om tot 2019 te blijven uitzenden zonder dat de eigenaar groot onderhoud hoeft te plegen. Daarna stopt Groot Nieuws Radio definitief met uitzenden over de middengolf.

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons