'Goed Verhaal': cabaret over vroeger en nu

Nieuwe avondvullende show van TimZingt

Cabaretier Timzingt komt dit najaar met een nieuwe avondvullende show: 'Timzingt – Goed Verhaa'l. De tour gaat langs 17 theaters in het hele land. Tijdens de tour wordt de nieuwe cd van Timzingt gepresenteerd met de liedjes uit de voorstelling.

Tim bivakkeert na het overlijden van zijn oma een tijdje in haar oude huisje. Hij haalt herinneringen op aan vroeger: de verhalen, het logeren, de avonturen. De verhalen van toen doorkruisen de verhalen van nu en Tim komt meer te weten dan hem lief is. Een avond vol cabaret over vroeger en nu, met mooie hilarische liedjes.

Het overlijden van oma en hilarische liedjes: gaat dat wel samen?
Tim: "Ik denk dat dood en humor wel wat met elkaar te maken hebben. Mijn oma overleed een paar jaar geleden op een gezegende leeftijd. Zij had de gave om met een zekere lichtheid de eindigheid van haar leven in te zien. En hoewel doodgaan nooit leuk is, was mijn oma wel klaar voor de eeuwigheid. Ze ging op den duur in bed liggen en zei: 'Ik ga naar huis.' We hebben met de familie tijdens haar begrafenis gehuild en ook vreselijk gelachen toen we herinneringen aan haar ophaalden. De voorstelling gaat overigens niet over haar begrafenis, maar over haar erfenis."

Eigen verhaal

De avond geeft een ontluisterende blik op dikke ik’s, dunne tailles, relaties, opvoeding en Senseo. Over het maken van je eigen verhaal en over het je eigen maken van een verhaal. En wie mag bepalen of het een succesverhaal is? Gewapend met gitaar, piano en ukelele haalt Timzingt verhaal. 

Voor wie is de voorstelling bedoeld?
Tim: "Het is een cabaretvoorstelling voor iedereen boven de 18 jaar die wel wat zelfspot kan verdragen. Je moet daarnaast van een Goed Verhaal houden."

Is de avond in 1 woord te omschrijven?
Tim: "TimZingt. Voor de mensen die niet weten wat dat betekent: zeker komen kijken!"

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons