George Clooney bidt voor Amerika

Acteur verklaart zich solidair met protesterende sporters

in Christelijk Nieuws

De tweets van de Amerikaanse president, waarin hij footballspelers beledigde die hun volkslied geknield aanhoorden, lokten veel reacties uit. George Clooney reageerde ook. Voor de nieuwssite 'Daily Beast' schreef hij een gebed.

Vorig jaar startte een aantal Amerikaanse football-spelers een protestactie. Deze sporters verzetten zich tegen politiegeweld waar Afro-Amerikanen het slachtoffer van zijn. Zij tonen hun verzet door knielend het volkslied aan te horen, dat voorafgaand aan hun wedstrijd wordt gespeeld.

Tweets
De Amerikaanse president liet onlangs via Twitter weten het niet eens te zijn met deze actie. Hij vindt dat daardoor de Amerikaanse vlag en het volkslied worden onteerd. In een van zijn tweets liet hij ook weten dat sporters die op deze wijze protesteren, wat hem betreft ontslagen mogen worden. In reactie daarop doen nu nog meer football-spelers met de protestactie mee.

Gebed
Acteur Georg Clooney verklaarde zich met de protesterende sporters solidair, en schreef voor de nieuwssite ‘Daily Beast’ dit gebed:
Ik bid voor mijn land.
Ik bid dat wij meer kunnen vinden dat ons verenigt dan wat ons verdeelt.
Ik bid dat de leiders van ons land hetzelfde zullen doen
Ik bid dat kleine kinderen zoals Tanmir Rice zich in hun eigen buurt veilig kunnen voelen.
Ik bid voor al onze kinderen.
Ik bid voor onze politie en onze eerste verantwoordelijken.
Ik bid voor al onze mannen en vrouwen in het leger.
Ik bid dat andersdenkenden in dit geweldige land altijd beschermd zullen worden.
Ik bid voor een perfectere eenheid.
En wanneer ik bid, kniel ik.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons