EO-kinderprogramma 'Anti Pest Club' wint Gouden Roos

'Een opsteker voor de Nederlandse jeugd-tv'

in Christelijk Nieuws

Het EO-programma 'Anti Pest Club' is gisteravond op het Gouden Rozen-festival in Berlijn bekroond tot het beste Europese kinderprogramma. In dit programma bezoekt presentator Anne-Mar Zwart basisschoolklassen waar wordt gepest.

Als EO-eindredacteur mocht Robert Fortuijn de Rose d’Or (Gouden Roos) samen met producent Marc Dik in ontvangst nemen. Hij is trots op deze mooie Europese prijs. “We hebben gewonnen van goede concurrenten. Deze prijs is ook een opsteker voor de Nederlandse jeugd-tv."
Ook presentatrice Anne-Mar Zwart is onder de indruk van deze bijzondere prijs: "Wat een gaaf moment is dit: we merken dat de methode om pesten tegen te gaan werkt én krijgen nu ook nog zo'n internationale prijs als waardering voor dit programma!"

Producent Marc Dik (Skyhigh TV) en EO-eindredacteur Robert Fortuijn met de Gouden Roos

Strijd tegen pesten

In de Anti Pest Club gaat presentator Anne-Mar Zwart de strijd aan tegen pesten in de klas. Samen met de hele klas wil de Anti Pest Club ervoor zorgen dat iedereen weer met plezier naar school gaat. In 2016 is het programma al bekroond met een tv-beeld voor Beste Jeugdprogramma.

Tv-uitzendingen en livestream

In deze landelijke Week tegen Pesten wordt de Anti Pest Club iedere werkdag uitgezonden om 17.35 uur op NPO Zapp. Na elke aflevering kunnen kijkers live vragen stellen over pesten aan Anne-Mar, de gasten en andere kinderen via de website of via het YouTube-kanaal.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons