Deze zieke moeder gaf haar leven voor haar baby

Onbaatzuchtige keuze vanwege haar geloof

in Christelijk Nieuws

Twee weken nadat de Amerikaanse Carry Lynn DeKleyn te horen had gekregen dat ze hersenkanker had, bleek dat zij in verwachting was van haar zesde kind. Carry Lynn kreeg de mogelijkheid een nieuwe behandelmethode uit te proberen. Maar daarvoor zou wel haar zwangerschap afgebroken moeten worden.

“We houden het,” was het antwoord van Carry Lynn toen zij de vraag voorgelegd kreeg welke keuze zij wilde maken: gaan voor de behandeling waarvoor de zwangerschap afgebroken moest worden, of kiezen voor het leven van haar kind. De man van Lynn dacht er net zo over, “maar ik wilde dat zij de beslissing zou nemen, want het ging uiteindelijk om haar leven”.

Agressieve kankersoort

In april 2017 stelden artsen vast dat Carry Lynn een tumor in haar hoofd had. Het bleek een agressieve kankersoort te zijn. Drie keer werd zij geopereerd om de tumor te verwijderen, maar steeds kwam deze terug. Begin september was de situatie van Lynn zover achteruitgegaan, dat zij nergens meer op reageerde, zelfs niet op pijn. Drie weken lag zij in coma.

Geboorte en overlijden

Eind juli was al besloten dat Lynn niet meer kunstmatig in leven gehouden zou worden nadat de baby geboren zou zijn. Op 9 september werd Life Lynn geboren; de dag daarna overleed Carry Lynn.

Meest onbaatzuchtige persoon

Na het overlijden van zijn vrouw, zei Nick tegen ABC News: “Ik wil dat de wereld weet dat Carry echt uniek is. Ze is de meest onbaatzuchtige persoon die ik ooit heb ontmoet. Haar liefde voor Jezus scheen door in alles wat ze deed. Ik zal heel erg missen, maar ik weet dat we elkaar in de hemel weer zullen ontmoeten.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons