Chinese barista in Beijing vertelt zijn klanten over Jezus

‘Steeds meer mensen komen naar mijn winkel’

in Christelijk Nieuws

Wanneer mensen Wei Han Ye vragen hoe het komt dat hij zo’n succesvolle barista is, vertelt hij graag zijn verhaal: dat komt door God. Wie meer over Hem wil weten, is welkom bij de Bijbelstudie die hij wekelijks in zijn winkel geeft.

Toen Starbucks rond de eeuwwisseling een winkel in Beijing opende, moesten veel Chinezen koffie nog leren waarderen. Dat lag anders voor Han Ye. Hij vertelde aan CBS News dat de smaak en geur van deze drank hem juist fascineerden. Hij wilde hier meer over leren en zette alles op alles om goed koffie te kunnen zetten. Het kostte hem veel tijd om het onder de knie te krijgen: hij had met veel tegenslagen te maken.

Bekering
Toen hij op een dag zijn zorgen en frustraties met een christenvriend deelde, werd Han Ye zich ervan bewust dat hij iets miste. Hij ging mee naar de kerk en besloot diezelfde avond nog Jezus in zijn leven toe te laten.

Eigen winkel
Hij bleef dromen van een eigen koffiezaak en opende een koffiewinkel in een van de meest populaire gebieden van Beijing. Gek genoeg begon zijn zaak goed te lopen. Han Ye voelde zich overweldigd door Gods zegen en zorg: “Het was alsof God plotseling de kraan opende: steeds meer mensen kwamen naar mijn winkel.”

God deed het
Het is niet gemakkelijk om in grote steden als Shanghai en Beijing het hoofd boven water te houden. Wanneer mensen Han Ye vragen hoe het hem gelukt is succesvol te zijn, vertelt hij graag zijn verhaal. “Het gaat niet om mij, God deed het voor mij.” Voor mensen die meer willen weten, geeft hij elke vrijdagavond Bijbelstudie in zijn winkel.

Toekomstplannen
Inmiddels heeft Han Ye plannen om nog een aantal koffiewinkels in China te openen. Hij geeft graag meer koffieliefhebbers de kans om te horen hoe groot God is.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons