5 redenen om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst

Doe mee aan de eerste editie van Kerkproeverij

Iemand meevragen naar de kerk, waarom zou je? Nou, bijvoorbeeld omdat veel gemeenten zondag meedoen aan Kerkproeverij, een initiatief waarbij kerken worden uitgedaagd nóg uitnodigender te zijn. Maar er zijn meer redenen waarom je iemand kunt meevragen naar je gemeente.

1. Veel mensen wachten op een uitnodiging

De meeste kerken zijn best gastvrij. Maar slechts twee procent van de kerkgangers nodigt ooit iemand uit om mee te gaan naar de kerk. Dat kan beter. Duizenden mensen buiten de kerk wachten op een uitnodiging.

2. Het is niet makkelijk om zomaar een kerk binnen te stappen

Het vraagt tegenwoordig veel moed om zomaar een kerkdienst binnen te lopen. Logisch dus dat er nauwelijks nieuwgierige bezoekers de kerk binnenstappen. Maar wat nou als zo’n nieuwsgierige bezoeker een beetje steun heeft aan iemand die er vaker komt en er meer vanaf weet?

3. Je laat daarmee het voorbeeld van God zien

We hebben een uitnodigende God en dat mogen we ook laten zien aan anderen. Zet daarom een stap in geloof en vraag God: is er iemand van wie U mij vraagt om hem of haar uit te nodigen? Als er een naam of een gezicht in je opkomt, wees dan dapper en nodig die persoon uit.

4. Je brengt gastvrijheid in praktijk

Gastvrijheid heeft pas zin als er nieuwe mensen zijn, en die komen na een uitnodiging.

5. Samenzijn werkt verbindend en God is erbij

Eten, vriendschap en genieten van het samenzijn – dat waren de dingen die Jezus ook met Zijn discipelen deed. Als mensen samenkomen en genieten van elkaars gezelschap, kan God niet ver weg zijn.

Meer lezen?

Deze vijf redenen gaf Michael Harvey in een interview in Visie. Lees hier het hele verhaal.
 

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons